Начало
История
Дейности
Контакти
 
 

История

Фирма Ениак е частна българска компания, създадена през 1999 година като независима компания за системна интеграция, тестване и разработка на софтуерни продукти и Интернет базирани решения.

Нашата мисия е да помагаме на фирми от различни браншове в процеса на избор и внедряване на информационни решения. Ние знаем, че безпроблемната работа на компютърната техника и софтуер във вашата организация е изключително важна за постигането на успешни бизнес резултати. От друга страна винаги търсим баланса между цената на компонентите, функционалните им възможности и нуждите на клиента. Годините успешен опит с фирми от различни браншове, ни дава основание да ви уверим, че ние в Ениак предлагаме модерни информационни решения, като интегрираме IT продукти и услуги с високо качество и ефективност.

Основатели на Eniak

Георги Георгиев
Управител

Георги Георгиев основава Eniak през 1999 г. След завършването на Компютърни системи и Бизнес Администрация в Техническия Университет в гр. София, той има сериозен опит в ИТ индустрията като системен инженер и системен интегратор, а също и като ръководител на ИТ компания.

Таня Миткова
Ръководител софтуерни проекти

Таня Миткова е съосновател на фирмата. След завършването на Компютърни системи в Технически Университет гр. София и Бизнес Администрация в УНСС, тя има повече от богат опит с проектирането, тестването и въвеждането в експлоатация на големи бази данни и системна администрация на компютърни мрежи.

Публикации в пресата:

Списание МИТ/Брой 1/Януари 2001 – Изборът на домайн, прочети в .pdf
Списание МИТ/Брой 3/Март 2001 – Добрият корпоративен уеб сайт, прочети в .pdf
Списание МИТ/Брой 5/Май 2001 – Бизнесът в интернет, повече от е-търговия, прочети в .pdf
Списание МИТ/Брой 10/Септември 2001 – Как да се предпазим от хакерски атаки, прочети в .pdf
Списание "Мениджър"/Брой 11/Октомври 2001 – Вирусите, сериозна заплаха, прочети в .pdf
Списание "PC Magazine"/Брой 12/ Декември 2003 – Преглед на софтуера за дома, прочети в .pdf

Вътрешно фирмени публикации:

QA process and the moment of outsourcing, read in .pdf
QA Технология и възможностите за аутсорсинг, прочети в .pdf